sâmbătă, noiembrie 21, 2015

Elevii de la Colegiul Național'' Mihai Eminescu'' din Suceava au participat la '' Bătălia cărților ''                
                 Elevii  din clasele V-VIII de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Suceava au participat miercuri, 18 noiembrie 2015, și  joi, 19 noiembrie 2015, la Festivitatea de premiere a concursului Bătălia cărților, organizat de Biblioteca Bucovinei. Manifestarea urmărește stimularea interesului pentru lectura de plăcere în rândul elevilor.

                 La secțiunea Literatură pentru copii în limba romînă, categoria de vârstă 11-13 ani, eleva Aioanei Ștefania din clasa a VI-a B cu zece cărți citite a intrat în finală și a fost premiată. La categoria de vârstă 14-16 ani, elevul Crainiciuc Filaret din clasa a VIII-a A a reușit să impresioneze juriul cu Pledoaria pentru lectură și a primit locul I.
                   Din juriul concursului au făcut parte profesori, bibliotecari,  scriitori  și eleva  Petrașuc Maria din clasa a VIII-a A de la Colegiul Eminescu. Aceasta, în calitate de Cititorul Anului 2014, a adresat elevilor încurajări și gânduri bune.
                    Elevii au fost coordonați în această călătorie în lumea cărților de Căruntu Maria, prof. de limba și literatura română, și  bibliotecar/prof. documentarist  Andrei Lăcrămioara.


Anotimpurile lecturii