Treceți la conținutul principal
NOAPTEA BIBLIOTECILOR
Colegiul Național Mihai Eminescu Suceava


23 Aprilie 2015 - Ziua Mondială a Cărţii  și a dreptului de autor va fi  marcată  la COLEGIUL NAȚIONAL MIHAI EMINESCU Suceava, prin  manifestarea  Noaptea bibliotecilor  cu următoarele activităţi:

1.      Primăvara copiilor -expoziţie de desene  şi compuneri realizate de elevii clasei
a IV-a B. 
                                                          
2.   Cercul de lectură Prichindeii cititori vă invită la biblioteca şcolii.Vor fi premiate lucrările elevilor clasei a IV-a B, cu tema Primăvara copiilor.Acţiunea este îndrumată de prof. învățământ primar Păcurari Valentina - Lucica şi bibliotecar Andrei Lăcrămioara.

3.   Ştafeta lecturii-elevii clasei a VII-a A,îndrumaţi de prof. Căruntu Maria,vor puncta acest eveniment prin recitări şi lecturi din cărţile favorite.Aceştia vor fi mesagerii cărţilor de la o clasă la alta.

4.   Literatură şi context. Literatura ca mimesis al realităţii-prezintă materiale PowerPoint,  elevi din clasa a VII-a A şi a IX-a A, coordonaţi de prof. Căruntu Maria.

5.   Ecolectura-elevii clasei a IX-a E, îndrumaţi de prof. Iurea Cătălina - Ionela şi susţinuţi de bibliotecar cu informații, vor discuta despre spaţiul cultural oferit de bibliotecă (carte, informare, modalităţi de petrecere a timpului liber prin lectură) capcanele societăţii moderne(violenţă, droguri).

6.   Rolul cercului de lectură în dezvoltarea competenţelor de comunicare-prezintă bibliotecar Andrei Lăcrămioara.

7.   Cărticica mea de suflet - expoziţie de cărticele realizate manual de elevii claselor a VII-a A, a X-a G, a XI-a G, coordonaţi de prof.Rotariu Maria şi prof.Căruntu Maria.Acestea sunt expuse la Biblioteca Bucovinei  din Suceava.

 Activităţile se desfăşoară în sala de lectură,  între orele 1400-1930.
     
Postări populare de pe acest blog

Primăvara poeților în Universul bibliotecii

Luni, 19 martie 2018  elevii claselor a IX-a H și a X-a G coordonați de prof. Hetriuc Cristina au participat în sala de lectură a bibliotecii Colegiului Național Mihai Eminescu din Suceava la activitatea    "Primăvara poeților în Universul bibliotecii".

''Festivalul Le Printemps des Poètes se află la a XX-a ediţie în Franţa, fiind importat în România la mijlocul anilor 2000, prin demersurile poetei şi traducătoarei Linda Maria Baros, stabilită la Paris. Scriitoarea Angela Furtună a inițiat, organizează integral și coordonează Proiectul Primăvara Poeților - Le Printemps des Poètes la Suceava începând cu anul 2006, sub egida Bibliotecii Bucovinei și a Consiliului Județean, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, dar și cu grupuri și organizații culturale sau de librari, bibliotecari și scriitori, colegii, gimnazii, studenți, elevi, profesori, cărturari, oameni de cultură.''(SURSA Facebook)


Lectura nu intră în vacanță!

Anul școlar: 2018-2019
Bibliografie pentru clasa a V-a
http://eminescu-sv.ebibliophil.ro/

Literatura română
1. Arghezi, Tudor: Versuri de seară; Cartea cu jucării 2. Blandiana, Ana, Întoarcerea lui Arpagic 3. Cassian, Nina: Între noi, copiii 4. Cazimir, Otilia, A murit Luchi… 5. Colin, Vladimir, Basmele omului 6. Eminescu, Mihai, Poezii 7. Kerim, Silvia, Bunica albă 8 Naum, Gellu, Cartea cu Apolodor, A doua carte cu Apolodor 9. Petrescu, Cezar: Fram, ursul polar 10. Sadoveanu, Mihail: Nada Florilor 11. Sorescu, Marin: Unde fugim de-acasă? 12. Teodoreanu, Ionel: În casa bunicilor , Uliţa copilăriei
Literatura străină
1.Beck, Ian, Povestea secretă a lui Tom Inimă-Curată, băiatul aventurier 2.Dahl, Roald, Matilda 3. Di Camilllo. Kate, Povestea lui Despereaux 4. Kipling, Rudyard: Cărţile junglei 5. Lagerlof, Selma:

Biblioteca școlii-tradiție și modernitate

Biblioteca Colegiului Național "Mihai Eminescu'' din Suceava are un fond de carte de peste 43000 de volume, 500 de Cd-uri și Dvd-uri și o sală de lectură modernă cu 40 de locuri. Sala de lectură este dotată cu un videoproiector, ecran și patru calculatoare conectate la Internet. Spațiul bibliotecii este completat de două depozite de carte, o sală de primire și împrumut cititori, o sală pentru prelucrarea colecțiilor și un depozit pentru manuale. În acestă perioadă se realizează informatizarea bibliotecii cu ajutorul softului eBibliophil. Biblioteca Colegiului Național Mihai Eminescu este dotată cu resurse informaționale moderne și oferă elevilor și cadrelor didactice un spaţiu de lectură, comunicare şi informare, un loc de experimentare a noilor tehnologii educaţionale, un spațiu unde se desfășoară activități școlare și extrașcolare.Prin activităţile sale, biblioteca participă la realizarea proiectelor educaţionale de informare și documentare pe niveluri de studii, profil…