Treceți la conținutul principal

Invitaţie la lectură

„Cuvinte despre noi”

de LUANA POPA, |19.06.2014|
Crai Nou

*ARTICOLE DE ACELAŞI AUTOR

 |Spiritual |La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava a avut loc lansarea Antologiei de versuri şi proză „Cuvinte despre noi” a Cenaclului „Emin”, coordonată de prof. Cornelia Bratu, eveniment care a avut-o ca invitat special pe Carmen Veronica Steiciuc în calitate de poet şi consultant artistic la Centrul Cultural Bucovina.

„Arta nu există în sine, există doar artiştii, iar tinerii creatori de literatură se vor naşte mereu, voi sunteţi o dovadă vie”, a spus Carmen Veronica Steiciuc despre tinerii autori ai Antologiei de versuri şi proză „Cuvinte despre noi”.
Tinerii artişti au avut ocazia să primească îndrumare şi sfaturi despre scris, disciplina scrisului, poezie, public, şi-au citit textele, au fost lăudaţi şi apreciaţi şi au plecat mai entuziaşti.
Evenimentul a fost o bucurie, o manifestare a frumuseţii, a artei, a poeziei. Poezia a fost condimentată cu poezie, poezia tinereţii, poezia imaginilor şi mesajelor transmise prin textele lor, cu poezia prospeţimii sufletelor lor.
Sus

Postări populare de pe acest blog

Primăvara poeților în Universul bibliotecii

Luni, 19 martie 2018  elevii claselor a IX-a H și a X-a G coordonați de prof. Hetriuc Cristina au participat în sala de lectură a bibliotecii Colegiului Național Mihai Eminescu din Suceava la activitatea    "Primăvara poeților în Universul bibliotecii".

''Festivalul Le Printemps des Poètes se află la a XX-a ediţie în Franţa, fiind importat în România la mijlocul anilor 2000, prin demersurile poetei şi traducătoarei Linda Maria Baros, stabilită la Paris. Scriitoarea Angela Furtună a inițiat, organizează integral și coordonează Proiectul Primăvara Poeților - Le Printemps des Poètes la Suceava începând cu anul 2006, sub egida Bibliotecii Bucovinei și a Consiliului Județean, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, dar și cu grupuri și organizații culturale sau de librari, bibliotecari și scriitori, colegii, gimnazii, studenți, elevi, profesori, cărturari, oameni de cultură.''(SURSA Facebook)


Biblioteca școlii-tradiție și modernitate

Biblioteca Colegiului Național "Mihai Eminescu'' din Suceava are un fond de carte de peste 43000 de volume, 500 de Cd-uri și Dvd-uri și o sală de lectură modernă cu 40 de locuri. Sala de lectură este dotată cu un videoproiector, ecran și patru calculatoare conectate la Internet. Spațiul bibliotecii este completat de două depozite de carte, o sală de primire și împrumut cititori, o sală pentru prelucrarea colecțiilor și un depozit pentru manuale. În acestă perioadă se realizează informatizarea bibliotecii cu ajutorul softului eBibliophil. Biblioteca Colegiului Național Mihai Eminescu este dotată cu resurse informaționale moderne și oferă elevilor și cadrelor didactice un spaţiu de lectură, comunicare şi informare, un loc de experimentare a noilor tehnologii educaţionale, un spațiu unde se desfășoară activități școlare și extrașcolare.Prin activităţile sale, biblioteca participă la realizarea proiectelor educaţionale de informare și documentare pe niveluri de studii, profil…

Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de autor la bibliotecă

Invitație la lectură la biblioteca școlii
http://eminescu-sv.ebibliophil.ro/


În perioada 23-25 aprilie 2018 la biblioteca școlii se vor desfășura activități de promovare și stimulare a interesului pentru lectură.