Treceți la conținutul principal

Pledoarie pentru lectură

Suceava: „Pledoarie pentru lectură“ la a III-a ediţie
28 aprilie 2011, 13:26 | Autor: Georgeta Cîrstean | 37 afişări
Adevărul de seară

Cuvinte cheie: Suceava, pledoarie pentru lectură, copii,
0ShareComenteazăComentează0Mărime textMărime text Mărime textPrint TiparesteSuceava
Cei mai talentaţi copii au fost premiaţi
Zeci de elevi ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ au marcat ieri Ziua Mondială a Cărţii. Micuţii au realizat mai multe momente de artistice concretizate într-un concurs în care au recitat, au jucat teatru sau au cântat.

Acţiunile s-au desfăşurat în Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava sub coordonarea bibliotecarelor Anda Muntean şi Gina Grigoroaia.

Activitatea, concepută pe mai multe paliere, a cuprins un bilanţ generos de cititor gimnazist, realizat de către eleva Olimpia Brădăţan, din clasa a VIII-a B, urmat de un concurs a cărui miză au constituit-o invitaţiile cât mai persuasive la lectura cărţilor preferate, din perspectiva personajelor aduse în scenă prin talentul elevilor din clasele a VII-a/a VIII-a.

Astfel, de la hangiţa Ancuţa din romanul lui Sadoveanu, la Nana din cartea „Rem”, de Mircea Cărtărescu, de la Chiriţa, eroina comediilor lui Alecsandri, la Nils Holgersson, personajul construit cu atâta măiestrie de Selma Lagerlof sau la zeiţa Hera din „Legendele Olimpului”, incursiunea în lumea fascinantă a cărţilor s-a dovedit a fi extrem de rodnică.

Pe aceeaşi linie a promovării lecturii, a dezvoltării gustului estetic şi a interesului pentru literatură, activitatea a fost completată de expoziţia de desene în grafică şi culoare realizată de elevii claselor V-VIII, coordonaţi de prof. Mera Simona şi de momentul „Prichindeii cititori”, organizat de către elevii clasei a IV-a B, îndrumaţi de către doamna prof. Valentina-Lucica Păcurari.

Coordonatorii proiectului au fost prof. Maria Căruntu şi bibliotecar Lăcrămioara Andrei. La final, cei mai talentaţi copii au fost premiaţi de reprezentanţii Bibliotecii „I.G. Sbiera“ cu diplome, cărţi şi albume muzicale.

Postări populare de pe acest blog

Primăvara poeților în Universul bibliotecii

Luni, 19 martie 2018  elevii claselor a IX-a H și a X-a G coordonați de prof. Hetriuc Cristina au participat în sala de lectură a bibliotecii Colegiului Național Mihai Eminescu din Suceava la activitatea    "Primăvara poeților în Universul bibliotecii".

''Festivalul Le Printemps des Poètes se află la a XX-a ediţie în Franţa, fiind importat în România la mijlocul anilor 2000, prin demersurile poetei şi traducătoarei Linda Maria Baros, stabilită la Paris. Scriitoarea Angela Furtună a inițiat, organizează integral și coordonează Proiectul Primăvara Poeților - Le Printemps des Poètes la Suceava începând cu anul 2006, sub egida Bibliotecii Bucovinei și a Consiliului Județean, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, dar și cu grupuri și organizații culturale sau de librari, bibliotecari și scriitori, colegii, gimnazii, studenți, elevi, profesori, cărturari, oameni de cultură.''(SURSA Facebook)


Lectura nu intră în vacanță!

Anul școlar: 2018-2019
Bibliografie pentru clasa a V-a
http://eminescu-sv.ebibliophil.ro/

Literatura română
1. Arghezi, Tudor: Versuri de seară; Cartea cu jucării 2. Blandiana, Ana, Întoarcerea lui Arpagic 3. Cassian, Nina: Între noi, copiii 4. Cazimir, Otilia, A murit Luchi… 5. Colin, Vladimir, Basmele omului 6. Eminescu, Mihai, Poezii 7. Kerim, Silvia, Bunica albă 8 Naum, Gellu, Cartea cu Apolodor, A doua carte cu Apolodor 9. Petrescu, Cezar: Fram, ursul polar 10. Sadoveanu, Mihail: Nada Florilor 11. Sorescu, Marin: Unde fugim de-acasă? 12. Teodoreanu, Ionel: În casa bunicilor , Uliţa copilăriei
Literatura străină
1.Beck, Ian, Povestea secretă a lui Tom Inimă-Curată, băiatul aventurier 2.Dahl, Roald, Matilda 3. Di Camilllo. Kate, Povestea lui Despereaux 4. Kipling, Rudyard: Cărţile junglei 5. Lagerlof, Selma:

Biblioteca școlii-tradiție și modernitate

Biblioteca Colegiului Național "Mihai Eminescu'' din Suceava are un fond de carte de peste 43000 de volume, 500 de Cd-uri și Dvd-uri și o sală de lectură modernă cu 40 de locuri. Sala de lectură este dotată cu un videoproiector, ecran și patru calculatoare conectate la Internet. Spațiul bibliotecii este completat de două depozite de carte, o sală de primire și împrumut cititori, o sală pentru prelucrarea colecțiilor și un depozit pentru manuale. În acestă perioadă se realizează informatizarea bibliotecii cu ajutorul softului eBibliophil. Biblioteca Colegiului Național Mihai Eminescu este dotată cu resurse informaționale moderne și oferă elevilor și cadrelor didactice un spaţiu de lectură, comunicare şi informare, un loc de experimentare a noilor tehnologii educaţionale, un spațiu unde se desfășoară activități școlare și extrașcolare.Prin activităţile sale, biblioteca participă la realizarea proiectelor educaţionale de informare și documentare pe niveluri de studii, profil…