Treceți la conținutul principal

PLEDOARIE PENTRU LECTURĂ


La Biblioteca Bucovinei
Pledoarie pentru lectură
Cultural local - Tiberiu COSOVAN
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Elevii Colegiului Naţional ,,Mihai Eminescu” din Suceava au realizat, cu două zile în urmă, în Sala de Artă ,,Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei ,,I.G. Sbiera”, în cadrul proiectului educativ ,,O carte pentru şcoala mea”, o incursiune convingătoare şi mai puţin convenţională în lumea cărţilor şi a personajelor preferate.
Moment satiric, concurs cu parada personajelor şi expoziţie de desene
Aflată la a doua ediţie, manifestarea a circumscris un moment satiric cu genericul ,,Convinge-mă să citesc o carte!”, realizat de elevele Miruna Lepărdă şi Olimpia Brădăţan, din clasa a VII - a B, un concurs intitulat ,,Personajele ne cheamă în lumea cărţilor” (cu o paradă a personajelor), organizat de membrii Clubului de lectură ,,Prietenii cărţii”, şi o expoziţie de desene realizate de elevii claselor V - VIII, cu titlul ,,Călătorie în lumea cărţilor, în desen şi culoare”.
Coordonatorii activităţilor au fost prof. Maria Căruntu, Camelia Lorenţi, Simona Mera şi bibliotecara Lăcrămioara Andrei.
Din partea Bibliotecii Bucovinei ,,I.G. Sbiera”, pentru buna desfăşurare a acestor acţiuni, s-au implicat Mirela Lica, Gina Grigoroaia, Anda Muntean şi Marcel Goriuc.
Concurenţii au fost recompensaţi cu diplome şi cărţi
Într-o atmosferă marcată de sensibilitate, reală deschidere spre lectură şi apropiere de lumea personajelor livreşti, participanţii au dat viaţă eroilor cunoscuţi din ,,Legendele Olimpului”, ,,Winnetou” ,,Ultimul mohican”, ,,Cărţile cu Apolodor”, ,,Pantalonii călători”, ,,Poveste fără sfârşit”, etc., încurajaţi fiind de elevii clasei a XI - a A, specializare bibliotecar cu studii medii.
Concurenţii au fost recompensaţi cu diplome şi cărţi. La concursul ,,Personajele ne cheamă în lumea cărţilor” s-au clasat elevii Sabina Maxim - cl. a VI -a B (Locul I), Larisa Ioniţă - cl. a VIII- a A (Locul II), Andrei Andreescu - cl. a VII -a B (Locul III).
La expoziţia de desene s-au remarcat: Valentin Alexandru Duckeac, cl. a VIII - a B (Locul I), Vanessa Drăgan, cl. a VII - a B (Locul II), Valentina Ciocan, cl. a VI - a A (Locul III).

Postări populare de pe acest blog

Primăvara poeților în Universul bibliotecii

Luni, 19 martie 2018  elevii claselor a IX-a H și a X-a G coordonați de prof. Hetriuc Cristina au participat în sala de lectură a bibliotecii Colegiului Național Mihai Eminescu din Suceava la activitatea    "Primăvara poeților în Universul bibliotecii".

''Festivalul Le Printemps des Poètes se află la a XX-a ediţie în Franţa, fiind importat în România la mijlocul anilor 2000, prin demersurile poetei şi traducătoarei Linda Maria Baros, stabilită la Paris. Scriitoarea Angela Furtună a inițiat, organizează integral și coordonează Proiectul Primăvara Poeților - Le Printemps des Poètes la Suceava începând cu anul 2006, sub egida Bibliotecii Bucovinei și a Consiliului Județean, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, dar și cu grupuri și organizații culturale sau de librari, bibliotecari și scriitori, colegii, gimnazii, studenți, elevi, profesori, cărturari, oameni de cultură.''(SURSA Facebook)


Lectura nu intră în vacanță!

Anul școlar: 2018-2019
Bibliografie pentru clasa a V-a
http://eminescu-sv.ebibliophil.ro/

Literatura română
1. Arghezi, Tudor: Versuri de seară; Cartea cu jucării 2. Blandiana, Ana, Întoarcerea lui Arpagic 3. Cassian, Nina: Între noi, copiii 4. Cazimir, Otilia, A murit Luchi… 5. Colin, Vladimir, Basmele omului 6. Eminescu, Mihai, Poezii 7. Kerim, Silvia, Bunica albă 8 Naum, Gellu, Cartea cu Apolodor, A doua carte cu Apolodor 9. Petrescu, Cezar: Fram, ursul polar 10. Sadoveanu, Mihail: Nada Florilor 11. Sorescu, Marin: Unde fugim de-acasă? 12. Teodoreanu, Ionel: În casa bunicilor , Uliţa copilăriei
Literatura străină
1.Beck, Ian, Povestea secretă a lui Tom Inimă-Curată, băiatul aventurier 2.Dahl, Roald, Matilda 3. Di Camilllo. Kate, Povestea lui Despereaux 4. Kipling, Rudyard: Cărţile junglei 5. Lagerlof, Selma:

Biblioteca școlii-tradiție și modernitate

Biblioteca Colegiului Național "Mihai Eminescu'' din Suceava are un fond de carte de peste 43000 de volume, 500 de Cd-uri și Dvd-uri și o sală de lectură modernă cu 40 de locuri. Sala de lectură este dotată cu un videoproiector, ecran și patru calculatoare conectate la Internet. Spațiul bibliotecii este completat de două depozite de carte, o sală de primire și împrumut cititori, o sală pentru prelucrarea colecțiilor și un depozit pentru manuale. În acestă perioadă se realizează informatizarea bibliotecii cu ajutorul softului eBibliophil. Biblioteca Colegiului Național Mihai Eminescu este dotată cu resurse informaționale moderne și oferă elevilor și cadrelor didactice un spaţiu de lectură, comunicare şi informare, un loc de experimentare a noilor tehnologii educaţionale, un spațiu unde se desfășoară activități școlare și extrașcolare.Prin activităţile sale, biblioteca participă la realizarea proiectelor educaţionale de informare și documentare pe niveluri de studii, profil…