joi, aprilie 22, 2010

PLEDOARIE PENTRU LECTURĂ


La Biblioteca Bucovinei
Pledoarie pentru lectură
Cultural local - Tiberiu COSOVAN
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Elevii Colegiului Naţional ,,Mihai Eminescu” din Suceava au realizat, cu două zile în urmă, în Sala de Artă ,,Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei ,,I.G. Sbiera”, în cadrul proiectului educativ ,,O carte pentru şcoala mea”, o incursiune convingătoare şi mai puţin convenţională în lumea cărţilor şi a personajelor preferate.
Moment satiric, concurs cu parada personajelor şi expoziţie de desene
Aflată la a doua ediţie, manifestarea a circumscris un moment satiric cu genericul ,,Convinge-mă să citesc o carte!”, realizat de elevele Miruna Lepărdă şi Olimpia Brădăţan, din clasa a VII - a B, un concurs intitulat ,,Personajele ne cheamă în lumea cărţilor” (cu o paradă a personajelor), organizat de membrii Clubului de lectură ,,Prietenii cărţii”, şi o expoziţie de desene realizate de elevii claselor V - VIII, cu titlul ,,Călătorie în lumea cărţilor, în desen şi culoare”.
Coordonatorii activităţilor au fost prof. Maria Căruntu, Camelia Lorenţi, Simona Mera şi bibliotecara Lăcrămioara Andrei.
Din partea Bibliotecii Bucovinei ,,I.G. Sbiera”, pentru buna desfăşurare a acestor acţiuni, s-au implicat Mirela Lica, Gina Grigoroaia, Anda Muntean şi Marcel Goriuc.
Concurenţii au fost recompensaţi cu diplome şi cărţi
Într-o atmosferă marcată de sensibilitate, reală deschidere spre lectură şi apropiere de lumea personajelor livreşti, participanţii au dat viaţă eroilor cunoscuţi din ,,Legendele Olimpului”, ,,Winnetou” ,,Ultimul mohican”, ,,Cărţile cu Apolodor”, ,,Pantalonii călători”, ,,Poveste fără sfârşit”, etc., încurajaţi fiind de elevii clasei a XI - a A, specializare bibliotecar cu studii medii.
Concurenţii au fost recompensaţi cu diplome şi cărţi. La concursul ,,Personajele ne cheamă în lumea cărţilor” s-au clasat elevii Sabina Maxim - cl. a VI -a B (Locul I), Larisa Ioniţă - cl. a VIII- a A (Locul II), Andrei Andreescu - cl. a VII -a B (Locul III).
La expoziţia de desene s-au remarcat: Valentin Alexandru Duckeac, cl. a VIII - a B (Locul I), Vanessa Drăgan, cl. a VII - a B (Locul II), Valentina Ciocan, cl. a VI - a A (Locul III).

Manuscrisele lui Mihai Eminescu

 Biblioteca Colegiului Național ,,Mihai Eminescu" din Suceava a achiziționat pentru cititorii săi patru volume din Manuscrisele lui ...