Treceți la conținutul principal

EMINESCU- PORTRET ÎN VERSURI

Proiect de activitate
Eminescu - portret în versuri


Data : 14.01.2009

Scopul :
- aniversarea a 159 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu;
- activitatea desfăşurată cu ocazia „Zilelor Şcolii”.

Obiective :
- familiarizarea elevilor de gimnaziu cu poezia lui Eminescu;
- formarea şi dezvoltarea gustului estetic;
- stimularea interesului pentru lectură .

Grup ţintă : elevii de la clasa a VI-a A

Resurse umane :
- elevii claselor V - VIII, prof. Tiperciuc Narcisa, prof. Căruntu Maria şi bibliotecar Andrei Lăcrămioara.

Resurse materiale :
- sala de lectură, CD-uri, casete video şi cărţi cu poezii de Eminescu.

Activităţi desfăşurate:

1.a) se selectează materialele bibliografice pentru elevi;

b) elevii sunt îndrumaţi în selectarea poeziilor ce urmează să fie recitate; ei sunt supravegheaţi în timpul repetiţiilor;

c) se amenajează sala de lectură.

2. Eminescu - bibliotecarul - moment biografic prezentat de bibliotecar Andrei Lăcrămioara

3. - vizionarea unui film despre viaţa lui Eminescu - Melancolie
- pe fundal sonor (romanţe pe versurile lui Eminescu) elevii recită poezii din opera poetului în limbile română, engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, rusă.

4. – expoziţie de carte şi documente - ''Eminescu - clipa cu care începe '' realizată de bibliotecar Andrei Lăcrămioara.

Locul de desfăşurare:
- sala de lectură a Colegiului Naţional Mihai EMINESCU Suceava


Coordonator-bibliotecar Andrei Lăcrămioara

Postări populare de pe acest blog

Primăvara poeților în Universul bibliotecii

Luni, 19 martie 2018  elevii claselor a IX-a H și a X-a G coordonați de prof. Hetriuc Cristina au participat în sala de lectură a bibliotecii Colegiului Național Mihai Eminescu din Suceava la activitatea    "Primăvara poeților în Universul bibliotecii".

''Festivalul Le Printemps des Poètes se află la a XX-a ediţie în Franţa, fiind importat în România la mijlocul anilor 2000, prin demersurile poetei şi traducătoarei Linda Maria Baros, stabilită la Paris. Scriitoarea Angela Furtună a inițiat, organizează integral și coordonează Proiectul Primăvara Poeților - Le Printemps des Poètes la Suceava începând cu anul 2006, sub egida Bibliotecii Bucovinei și a Consiliului Județean, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, dar și cu grupuri și organizații culturale sau de librari, bibliotecari și scriitori, colegii, gimnazii, studenți, elevi, profesori, cărturari, oameni de cultură.''(SURSA Facebook)


Lectura nu intră în vacanță!

Anul școlar: 2018-2019
Bibliografie pentru clasa a V-a
http://eminescu-sv.ebibliophil.ro/

Literatura română
1. Arghezi, Tudor: Versuri de seară; Cartea cu jucării 2. Blandiana, Ana, Întoarcerea lui Arpagic 3. Cassian, Nina: Între noi, copiii 4. Cazimir, Otilia, A murit Luchi… 5. Colin, Vladimir, Basmele omului 6. Eminescu, Mihai, Poezii 7. Kerim, Silvia, Bunica albă 8 Naum, Gellu, Cartea cu Apolodor, A doua carte cu Apolodor 9. Petrescu, Cezar: Fram, ursul polar 10. Sadoveanu, Mihail: Nada Florilor 11. Sorescu, Marin: Unde fugim de-acasă? 12. Teodoreanu, Ionel: În casa bunicilor , Uliţa copilăriei
Literatura străină
1.Beck, Ian, Povestea secretă a lui Tom Inimă-Curată, băiatul aventurier 2.Dahl, Roald, Matilda 3. Di Camilllo. Kate, Povestea lui Despereaux 4. Kipling, Rudyard: Cărţile junglei 5. Lagerlof, Selma:

Biblioteca școlii-tradiție și modernitate

Biblioteca Colegiului Național "Mihai Eminescu'' din Suceava are un fond de carte de peste 43000 de volume, 500 de Cd-uri și Dvd-uri și o sală de lectură modernă cu 40 de locuri. Sala de lectură este dotată cu un videoproiector, ecran și patru calculatoare conectate la Internet. Spațiul bibliotecii este completat de două depozite de carte, o sală de primire și împrumut cititori, o sală pentru prelucrarea colecțiilor și un depozit pentru manuale. În acestă perioadă se realizează informatizarea bibliotecii cu ajutorul softului eBibliophil. Biblioteca Colegiului Național Mihai Eminescu este dotată cu resurse informaționale moderne și oferă elevilor și cadrelor didactice un spaţiu de lectură, comunicare şi informare, un loc de experimentare a noilor tehnologii educaţionale, un spațiu unde se desfășoară activități școlare și extrașcolare.Prin activităţile sale, biblioteca participă la realizarea proiectelor educaţionale de informare și documentare pe niveluri de studii, profil…